hybride-dieren

15 hybride dieren van welke het moeilijk te geloven is dat ze echt bestaan

Eerder hebben we over 22 bizarre dieren, die echt bestaan geschreven. Hier laten we je 15 hybride dieren zien, van welke het moeilijk te geloven is dat ze echt bestaan. Er zijn veel volksverhalen over vreemde hybride wezens. Sommigen zijn in photoshop gecreëerd maar deze, welke we hier laten zien bestaan echt!

Deze lijst van hybride dieren zal je verrassen en verbazen. Wat brengt de toekomst met de vooruitgang in genetische manipulatie en het klonen? Blijf lezen om meer over deze vreemde wezens te ontdekken.

1. Lijger (mannetjesleeuw + vrouwtjestijger)

hybride-dieren1

foto: 

Hoewel er geruchten over wilde Lijgers zijn, bestaan ze alleen door invloed van de mens. In de natuur komen leeuwen en tijgers over het algemeen niet in hetzelfde gebied voor. Lijgers groeien zeer snel en ze worden zeer groot. Dit zijn de grootste katten ter wereld. Hercules, de grootste niet zwaarlijvige lijger is de grootste levende kat op aarde met een gewicht van meer dan 410 kg. (Meer info: wikipedia)

2. Tigon (mannetjestijger + vrouwtjesleeuw)

hybride-dieren2

foto: 

Hoe ver kun je gaan? Wist u dat Lijgers en Tigons ook reproduceren? We laten het aan jouw over om er achter te komen hoe hun nakomelingen worden genoemd! (Meer info: wikipedia)

3. Zezel (zebra + ezel)

hybride-dieren3

foto: firenze.repubblica.it

Normaal gesproken paren ezels en zebra’s niet, maar toch wordt er af en toe een zezel geboren. Ze zijn onvruchtbaar, omdat ze een chromosoom missen. (Meer info: wikipedia)

4. Jaglion (mannetjesjaguar + vrouwtjesleeuw)

hybride-dieren4

foto: bearcreeksanctuary.com

Een zeldzame combinatie. Deze foto’s zijn van Jahzara en Tsunami, geboren in Ontario, Canada, Bear Creek Wildlife Sanctuary. (Meer info: wikipedia)

5. Gaap (geit + schaap)

hybride-dieren5

foto: My Petting Zoo

Een ander zeldzame dier – gaap. Deze nakomeling van een schaap en een geit wordt in de meeste gevallen doodgeboren. (Meer info: wikipedia)

6. IJsgrizzly (ijsbeer + grizzlybeer)

hybride-dieren6

foto: dpa

Deze hybride kruising tussen een ijsbeer en een grizzlybeer is in een Duitse dierentuin in Osnabrück ontstaan. (Meer info: wikipedia)

7. Coywolf (coyote + wolf)

hybride-dieren7

foto: Anne Marie Fraser

Coyotes en Oost wolven zijn 150-300,000 jaar geleden gedivergeerd. Beide zijn in staat om nakomelingen te produceren. De overgebleven Coywolves delen veel gedragskenmerken van hun voorgangers. (Meer info: wikipedia)

8. Zebroid (zebra + elk ander soort paardachtigen)

hybride-dieren8

foto: panoramio.com

Darwin beschreef de Zebroid als een weerbarstig dier welke moeilijk te temmen en agressiever dan een paard is. (Meer info: wikipedia)

9. Savannah (huiskat + serval)

hybride-dieren9

foto: nitewindes.com

Savannahs zijn veel socialere katten dan andere gedomesticeerde katten en worden regelmatig vergeleken met honden op het gebied van loyaliteit. Ze genieten van spelletjes en hebben geen watervrees. Ze zijn extreem duur. (Meer info: wikipedia)

10. Walfijn (zwarte zwaardwalvis + dolfijn)

hybride-dieren10

foto: sbingham.seabird

Desondanks dat de zwarte zwaardwalvissen uit dezelfde familie als de dolfijnen komen, zijn ze uiterst zeldzaam. Er bestaat slechts één walfijn in gevangenschap. Hij zwemt mee in shows in het Sea Life Park in Hawaï. (Meer info: wikipedia)

11. Beefalo (buffalo + koe)

hybride-dieren11

foto: beefalo.bandcamp.com

Ook wel “cattalo” genoemd, ze bestaan al sinds 1800. Ze zijn hartelijker dan runderen en brengen minder ecologische schade bij het grazen. Als gevolg van de massakweek is het aangenomen dat er slechts vier wilde buffelkuddes bestaan welke geen koe genen bevatten. (Meer info: wikipedia)

12. Muilezel (vrouwelijke ezel + mannelijk paard)

hybride-dieren12

foto: onbekend

Iets kleiner dan ezels, ze komen minder vaak voor. (Meer info: wikipedia)

13. Narluga (narwal + beluga)

hybride-dieren13

foto: ohmyimaginaryfriend

Uiterst zeldzaam, hoewel er onlangs een toename van waarneming in de Noord-Atlantische Oceaan is geconstateerd. Volgens sommige onderzoekers is het een waarschuwing voor de klimaatverandering.

14. Cama (kameel + lama)

hybride-dieren14

foto: craigwright

Deze hybride is via kunstmatige inseminatie tot stand gekomen in het Camel Reproduction Centre, Dubai. Het doel was een dier te fokken met de grootte en kracht van een kameel, maar het karakter van de lama. Er zijn er slechts 5 gefokt. (Meer info: wikipedia)

15. Leopon (mannelijke luipaard + leeuwin)

hybride-dieren16

foto: onbekend

Deze prachtige dieren zouden in de natuur ook voor kunnen komen, maar de enige gedocumenteerde kruisingen komen uit dierentuinen, de eerste in 1910. (Meer info: wikipedia)

Om uw gebruikerservaring te verbeteren maakt onze website gebruik van cookies.