Bekroonde South Carolina misdaadroman schrijver onthuld als veroordeelde moordenaar voor de moord op 23-jarige student

Bekroonde South Carolina misdaadroman schrijver onthuld als veroordeelde moordenaar voor de moord op 23-jarige student

Een veroordeelde moordenaar die werd veroordeeld voor de moord op een 23-jarige student, heeft een prijs van $ 10.000 gewonnen voor zijn eerste misdaadroman nadat de jury helemaal weg was van het realisme van het verhaal.

Het jurypanel van The Private Eye Writers of America had geen idee dat Alaric Hunt een levenslange gevangenisstraf diende voor de moord op student, Joyce Austin, in Clemson, South Carolina in 1988. De authenticiteit van de roman “Cuts trough bone” trok de aandacht van de uitgever.

Maar toen de uitgever het nummer belde wat de veroordeelde had opgegeven, kregen ze te horen dat hij niet beschikbaar was omdat hij in een zwaar beveiligde instelling zat. De neef van de misdadiger welke het manuscript had opgestuurd, moest aan de editor Ms. Kirkpatrick van Thomas Dunne Books openbaren dat de schrijver zich in een streng beveiligde faciliteit bevond in Bishopville.

Op de vraag “komt hij binnenkort vrij” was de neef gedwongen te antwoorden: “ Nou, hij zit voor onbepaalde tijd vast”.

De veroordeelde Alaric Hunt, (44 jaar) heeft meer dan de helft van zijn leven achter de tralies gezeten. Het laatst zag hij de buitenwereld toen hij 19 was. In 1988 werd hij veroordeeld voor het doden van een 23-jarige student, Joyce Austin, in Clemson, South Carolina.

Ms. Austin stierf aan rookvergiftiging door een brand welke aangestoken was door Hunt’s oudere broer, Jason. De broers waren van plan om de hulpdiensten af te leiden, terwijl ze in de buurt een overval op een juwelier pleegden. Jason wilde naar een muziekschool en had geld nodig om zich aan te melden.

Zes weken later arresteerde de politie Alaric en Jason voor de moord, diefstal, samenzwering en brandstichting. De buit van de diefstal waren slechts een paar ringen met een waarde van $ 200. De broers werden veroordeeld tot levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating voor ten minste 30 jaar.

Hunt, bleek na aankomst in de gevangenis een baantje te hebben genomen als hulp in de bibliotheek van de gevangenis. Daar hebben boeken van o.a. Ernest Hemingway hem geïnspireerd om zijn eigen verhalen te schrijven.

In dezelfde bibliotheek ontdekte hij ook een advertentie van de wedstrijd gesponsord door Minotaur, een imprint van St. Martins’s Press. Vooral het prijzengeld, een bedrag van $ 10.000 en een gegarandeerde publicatie van het boek spraken hem direct aan.

Hij schreef zijn boek “Cuts trough Bone” in 9 maanden tijd. De 320 – pagina’s tellende roman vertelt het verhaal van een militaire veteraan ten onrechte beschuldigd van de moord op zijn vriendin. Het boek speelt zich af in New York, een stad die Hunt nooit heeft bezocht.

Hij zei dat hij zijn kennis over New York vergaarde door het kijken naar Manhattan – een detective drama, law and Order, door het lezen van diverse Romans welke zich in New York afspeelden en een kaart van de stad uit 1916.

In tegenstelling tot sommige andere staten, heeft South Carolina geen wet waarin staat dat gevangenen niet mogen profiteren van hun werkzaamheden.

Het boek is niet gebaseerd op de misdaad van de auteur zelf, maar Frances Austin, de moeder van het slachtoffer, vertelde The New York Times dat ze het ongelofelijk vond dat dit zomaar kon. “Hij veroorzaakte de dood van mijn dochter, en nu schrijft hij er een boek over” zei ze.

Het boek heeft gemengde kritieken ontvangen. “ Soms grijpt een misdaadroman je vanaf de eerste pagina, soms is het de manier van schrijven. Zelden is het de achtergrond van de auteur.

Om uw gebruikerservaring te verbeteren maakt onze website gebruik van cookies.