De gekste plaatsnamen

De gekste plaatsnamen

Soms denk je “Waar ben ik?” dan kan het antwoord een verassende wending aanemen, de namen van een aantal steden en dorpen zijn echt geweldig.

1. Fucking

De gekste plaatsnamen

Het kleine Oostenrijkse dorpje draagt met trots deze naam sinds de middeleeuwen, waarbij toen niemand in de lach zou schieten bij het horen van deze plaatsnaam. De straatborden van dit dorpje zijn zo populair dat men camera’s moest installeren om de borden te beschermen tegen diefstal.

2. Montcuq

De gekste plaatsnamen

 Deze stad in Frankrijk wordt menigmaal uitgelachen door de fransen. Het probleem is dat de naam Montcuq precies op dezelfde manier wordt uitgesproken als “mijn kont”. Nu maar hopen dat je als inwoner niet door de politie naar je woonplaats gevraagd wordt.

3. A

De gekste plaatsnamen

Ooit van een de kortste plaatsnaam ter wereld gehoord? De Noorste stad heeft een bord met een A met een cirkel daarboven. Uitgesproken als “O”. Dat is het!

4. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllan
tysiliogogogoch

De gekste plaatsnamen

Er zijn ook steden die korte plaatsnamen maar niets vinden. De langste plaatsnaam in Groot-Brittannië is zo lang dat de spoorwegen extra lange tickets gebruiken om alle letters erop te krijgen.

5. Saint-Louis-du-Ha ! Ha !

De gekste plaatsnamen

 Inwoners van de Canadese stad St. Louis du Ha! Ha! hebben hun eigen verklaring voor de naam. Ze zeggen door de toeristen komt welke het plaatselijke meer zagen en de woorden “Ah! Ah” gebruiken. Zo’n versie klinkt niet erg overtuigend maar zeker is dat ze je hier wel aan het lachen maken!

6. Angoisse

De gekste plaatsnamen

De Fransen hebben zeker een gevoel voor humor. Wie zou er anders een toeristische stad “angst” noemen.

7. Half.com

De gekste plaatsnamen

 Half.com is de enige stad in de wereld met daarin .Com. In 2000 is de website Half.com, eigendom van eBay, erin geslaagd om de naam van de stad te veranderen in Halfway, maar de verandering hield niet langer stand dan een jaar.

8. Y

De gekste plaatsnamen

 Het dorp in de regio Picardië in Noord-Frankrijk heeft wel een heel korte naam. De weinige inwoners die er nog wonen (86) noemen zichzelf Ypsilonien(ne)s.

9. Krung Thep mahanakhon amon rattanakosin mahintara ayuthaya mahadilok phop noppharat ratchathani burirom udomratchaniwet mahasathan amon piman awatan sathit sakkathattiya witsanukam prasit.

De gekste plaatsnamen

De langste plaatsnaam ter wereld is in de korte versie beter bekend als Bangkok. De XXL-vertaalde naam van de stad is als volgt. De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd. Krung Thep heeft het wereldrecord voor de langste plaatsnaam. De plaatselijke schoolkinderen wordt de volledige naam onderwezen, hoewel weinigen de betekenis kunnen verklaren, omdat veel van de woorden archaïsch zijn.

10. Arnac-La-Poste

De gekste plaatsnamen

 De naam van de kleine Franse stad betekend “gestolen post”. Kerstkaarten naar deze plaats kun je beter zelf gaan brengen.

Om uw gebruikerservaring te verbeteren maakt onze website gebruik van cookies.