De meest gevaarlijke plekken ter wereld

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Wij hebben altijd gedacht dat Rotterdam de gevaarlijkste plek ter wereld was, maar het kan nog veel erger. Hierbij een overzicht van de meest gevaarlijke plekken ter wereld.

10. Brazilië

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Het land van de rijzende hoop, voetbal, vrouwen met grote billen en een land met een van de hoogste misdaad cijfers ter wereld. Het warme klimaat bied mogelijkheden tot het verbouwen van een verscheidenheid aan geneesmiddelen en helaas zijn diverse overheidsfunctionarisen zo corrupt dat ze veelal wel eens een oogje toeknijpen. Sao Paulo en Salvador zijn prachtige bestemmingen voor beroving, oplichting en corruptie. De reden hiervoor is dat de kloof tussen rijk en arm zeer groot is. Mocht u opzoek zijn naar een vakantie met een hoog adrenaline gehalte en prachtig weer dan is dit zeker een aanrader!

9. Venezuela

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Zelfs Rambo zou dit land niet bezoeken. Venezuela biedt prachtige stranden en uitstekende resorts, maar desondanks heeft de hoofdstad een prijs gewonnen voor de meeste moorden. Jarenlang wordt er al gevochten voor “vrede” – ongeveer 90% van de misdaden worden eigenhandig opgelost met wraakacties waarbij er geen enkele sprake is van rechtshandhaving. Zakkenrollers, gewapende bendeleden en hotel dieven vormen een groot probleem voor de samenleveing en werken vaak samen met de corrupte politie. Even online aangifte doen zit er hier zeker niet in!

8. Mount Everest

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Velen zeggen dat je op Mount Everest het mooiste uitzicht hebt van alle plekken op de wereld. Wie het haalt om de top te breiken zal dit fantastische uitzicht nooit meer vergeten. Wat je ook niet moet vergeten is dat er een tal van bendes actief zijn die ook proberen hun gezin te voeden. Ze “lenen” vaak een groot gedeelte van je uitrusting en bedanken je door een pistool op je te richten. Deze aardige mensen zullen je helpen om van je zware uitrusting af te komen, zodat je een stuk lichter en gemakkelijker de top kunt bereiken!

7. Rusland

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Na de Koude Oorlog zijn er veel dingen veranderd in Rusland, ze staan open voor de wereld en tonen hun opmerkelijke cultuur. Prachtige paleizen, monumenten, kalashnikov’s en een verscheidenheid aan orkesten met vier vingers. In de lokale supermarkt kunt u van alles kopen van een pot bloemenhoning tot een pistool. Toeristen hebben de kans om een doelwit te worden van lokale misdadigers en terroristen, bedenk ook dat de overheid een roemrijke reputatie heeft voor afpersing en misbruik van burgers en gasten.

6. Zimbabwe

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

 We weten dat je hier niet naar toe gaat, maar het is beter om je nogmaals extra te waarschuwen. Dit Afrikaanse land biedt vele natuurlijke bezienswaardigheden. Het warme klimaat en de geweldige stranden bieden alle ingredienten voor een perfecte vakantie. Als je van exotische locaties houd is dit zeker een aanrader! Wat is nu dat addertje onder het gras? Het is meer regel dan uitzondering dat je terecht kunt komen in gevechten tussen politieke activisten die meer behoefte hebben aan fysieke interventie inplaats van uitwisseling van ervaringen en meningen. Zakkenrollers, gewapende overvallen en andere vreugden kun je hier ter plaatse ontdekken. Hier ontmoet je ook de mensen die je auto kunnen openen met hun ogen dicht. Geen behoefte aan een overval in het park? Maak gebruik van de locale taxibedrijven waarvan de chauffeurs een groot scala aan gouden sieraden dragen..de prijs? 100 dollar voor 5km. Indien je in discussie wenst te gaan over de prijs kun je dit doen met de kameraden van je chauffeur, compleet met vuurwapens..als dat geen sportiviteit is!

5. Haïti

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Is één van de armste landen in de wereld. De Amerikaanse Special Forces zeggen dat er geen veilige plaats in Haïti te vinden is. Haïti is tevens leverancier van 8% van alle cocaïne die de Verenigde Staten binnenkomt. Dit maakt vast een kleine groep mensen enorm blij en rijk maar zorgt voor enorme problemen. In 2008 zijn er 27 Amerikanen verdwenen en nooit meer terug gezien, nog steeds loopt dit aantal elk jaar op. En ondanks al deze problemen , blijkt dat er verschillende hotels en resorts veilig zijn. Hoe? Het lokale Lokale leger is ingeschakeld om deze hotels te beschermen… Weltrusten!

4. Jemen

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Een prachtig land nog steeds probeert te ontwikkelen. In de afgelopen jaren creëerde de overheid verschillende vakantiegebieden. De stranden zijn echt prachtig, en er zijn een heleboel interessante plekken om te zien. De criminaliteit is geminimaliseerd en het enige wat je in het ergste geval kan overkomen is diefstal van je auto. De negatieve kant van Jemen? De Verenigde Staten heeft een sterk vermoeden dat het hoofdkwartier van Al-Qaeda zich schuilhoudt in Jemen. De VS zal het zeker niet aanbevelen om in Jemen eens lekker te gaan wandelen, in 2008 heeft er een bombardement plaatsgevonden op hun ambassade. Wat voor een betrekking dit op jou heeft? Nederland is een lid van de NAVO welke troepen stuurde naar Irak. Wij garanderen dat ze je niet zullen geloven als je ze vertelt dat je de Yankees haat!

3. Kenia

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Een bezoek aan Kenia is zeker een bezoek waard, je kunt tal van toeristische attracties beleven zoals een wandering in het het Nationale Park van Nairobi, ontvoering, zakkenrollen, autodiefstal, gewapende overvallen in je Hotel en alles wat je je verder nog maar kunt bedenken. In 1998 vielen er 225 doden en nog eens 5000 gewonden toen een terrorist zichzelf opblies waarbij later de verantwoordelijkheid werd opgeëist door zijn leider Osama! Als je hier zonder kleerscheuren uit komt kun je Chuck Norris nog eens een schop onder zijn kont geven!

2. Libanon

De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Een land met een zeer lage reputatie op het gebied van veiligheid. Elk jaar was in het nieuws te zien dat het land zeker geen doorbraken maakte op het gebied van wetenschap maar de afgelopen jaren gewoon door ging met het gebruiken van wapens die ze hier en daar nog hadden liggen. Na 80 jaar heeft Libanon de grenzen geopend voor toeristen, een zeer nieuwsgierige enkeling kwam het land bezoeken maar het was overigens van korte duur want weer begonnen de conflicten met Israël. Op dit moment zou geen enkele regering het adviseren om dit land te bezoeken omdat het land het niet zo heeft op Europeanen en Amerikanen. Mocht je toch graag dit land bezoeken dan kan dit alleen als medewerker van de blauwhelmen! Het is dan ook verstandig deze helm te allen tijde te dragen!

1. Somalië De meest gevaarlijke plekken ter wereld

Homeland, voor wie Leonardo DiCaprio bloed vergoot in de film Blood Diamond. Het land biedt een uitzicht op de grootste kustlijn van Afrika. Er zijn veel leuke resorts, het eten is goed en de prijzen zijn lager dan enig ander resort. In 2004 verklaarde de minister van toerisme dat er reeds 14 jaar geen toerist het land bezocht had. Waar zit nu toch het probleem? Somalië is uitgegroeid tot het grootste slagveld voor mensenhandelaars, wapens en alle andere criminele activiteiten. Om de haverklap breekt er een burgeroorlog uit omdat verschillendere groepen niet zo goed met elkaar kunnen opschieten. In het Sharm Hotel in Mogadishu kunt je een heerlijke kreeft eten op het dakteras van het hotel voor nog geen $ 2. Houd er wel rekening mee dat je ook minstens 10 man beveiliging moet meenemen om je te beschermen tijdens het diner! Terreur aanslagen, geweldadige straatcriminaliteit en frequente gevechten maken deel uit van het dagelijks leven voor de lokale bewoners. Stuur ons even een kaartje als je hier op vakantie bent!