Deze automaat verkocht T-shirts voor slechts € 2 maar niemand wou ze kopen

Dit opmerkelijke sociale experiment werd in Berlijn door de non-profit organisatie Fashion Revolution gehouden. Het experiment heeft de mensen uitgedaagd om de manier waarop ze hun kleren kopen te heroverwegen.

Er werd een automaat in Berlijn gezet, die goedkope T-shirts voor slechts  € 2 aan voorbijgangers aanbood. Maar voordat ze hun aankoop kregen moesten ze wel een korte video bekijken. In deze video moesten ze kennismaken met de misbruikte arbeiders, welke het mogelijk maken om kleding voor deze prijs te verkopen.

Deze video herdenkt het instorten van het Rana Plaza in Bangladesh in 2013, waarbij meer dan 1.000 textielarbeiders door de onveilige werkomstandigheden omkwamen. De fabriek maakte kleding voor grote Amerikaanse merken. De textielarbeiders welke bij zulk soort fabrieken werken zijn vaak minderjarig, ze worden onderbetaald en ze moeten lange uren werken.

Middels deze video wou Fashion Revolution de mensen stimuleren om bij zichzelf te beginnen en zich af te vragen waar en onder welke omstandigheden hun kleding wordt gemaakt.

Scroll naar beneden om de video te bekijken.

bron: aplus

Meer info: fashionrevolution.org | Facebook | Twitter | Instagram

 t-shirts-voor-slechts-2-euro1

t-shirts-voor-slechts-2-euro3

t-shirts-voor-slechts-2-euro4

t-shirts-voor-slechts-2-euro2