Oma volgt gps naar Brussel en stopt pas in Kroatië

Oma volgt gps naar Brussel en stopt pas in Kroatië

Onwaarschijnlijke rit eindigt 1.450 km verder dan oorspronkelijke bestemming

Een 67-jarige vrouw uit Henegouwen wilde met de auto naar Brussel. Ze stelde haar gps in, begon te rijden en eindigde 1.450 kilometer verder… in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. ‘Ik was gewoon verstrooid, dus bleef ik maar gas geven.’

Het lijkt te gek voor woorden, en toch is het echt gebeurd. Sabine Moreau (67) uit het Henegouwse Erquelinnes stapte vorige week zaterdagochtend in haar wagen. ‘Ik zou mijn vriendin ophalen in Brussel-Noord’, zegt ze. Een ritje van goed een uur. Al draaide dat helemaal anders uit. ‘Ik had mijn gps opgezet en het adres ingevoerd. En toen begon ik te rijden. Mijn gps deed wat moeilijk en gaf verschillende omleidingen die ik moest volgen. En toen ging het mis’, zegt Sabine.

Zonder nadenken bleef ze gewoon doorrijden. Uren aan een stuk. ‘Ik zag allerlei verkeersborden passeren. Eerst in het Frans, daarna in het Duits. Köln, Aachen, Frankfurt … Maar ik stelde me er geen vragen bij. Ik bleef maar gewoon gas geven.’

Doodongerust

Sabine tankte twee keer onderweg. Ze veroorzaakte zelfs een licht ongeval en sliep enkele uren achter het stuur aan de kant van de weg. Toch heeft ze het naar eigen zeggen nooit beseft dat ze de verkeerde kant uit ging. ‘Tot ik plotseling in Zagreb uitkwam en me realiseerde dat ik helemaal niet meer in België was’, zegt Sabine.

Haar zoon was intussen doodongerust, want de vriendin van Sabine was intussen op eigen houtje bij hem thuis aangekomen. Hij kon zijn moeder pas twee dagen later in de armen sluiten, nadat Sabine dezelfde weg van Kroatië terug naar België had genomen.

De vrouw blijft er, ondanks haar onwaarschijnlijke rit, behoorlijk nuchter onder. ‘Of ik het zelf niet een beetje bizar vind? Misschien wel, maar ik was gewoon verstrooid en in gedachten verzonken’, zegt ze.

Hoe dan ook, het zal het haar geen tweede keer overkomen. Van haar zoon mag Sabine Moreau nooit meer alleen de gps volgen.

Bron: www.standaard.be