Ontdek de reusachtige standbeelden van The Lost Gardens of Heligan

Deze enorme standbeelden zijn in één van de meest populaire botanische tuinen van Engeland te vinden – The Lost Gardens of Heligan. De collectie omvat de “Mud Maid”, “Giant’s Head” en de “Grey Lady”, die half verborgen op de grond liggen.

De tuinen zijn gelegen in de buurt van Mevagissey in Cornwall en dateren uit het midden van de 18e eeuw tot het begin van de 20e eeuw. Nadat vele van de eigenaren van het grondgebied tijdens de Eerste Wereldoorlog stierven, werden de eeuwenoude tuinen voor 70 jaar verlaten. Pas in 1992 werden de standbeelden gerestaureerd.

The Lost Gardens of Heligan werden eigendom van de familie Tremayne, die de tuinen van exotische planten, fonteinen en zwembaden heeft voorzien. Tot aan de Eerste en de Tweede Wereldoorlog werd het land van generatie tot generatie overgedragen. In de jaren 1970 werd het huis verkocht en verbouwd naar appartementen. Er gebeurde niets met het land tot de jaren 1990, wanneer John Willis (een afstammeling van de familie Tremayne) met de restauratie van The Lost Gardens of Heligan begon.

Dankzij de zorgvuldige restauratie, kunnen bezoekers nu een wandeling door de tuinen maken en deze verbazingwekkende reusachtige standbeelden bewonderen.

Scroll naar beneden voor de video.

heligan1

foto: gnomonic

heligan2

foto’s: Nikki Tysoe | Conny Liegl

heligan5

foto: onbekend

heligan6

foto: onbekend

heligan7

foto: onbekend

heligan8

foto: onbekend

heligan9

foto: onbekend

heligan10

foto: onbekend