Wijn met een waarde van 16 miljoen

Wijn met een waarde van 16 miljoen

Een huiseigenaar in China hoopt dat de “Finders Keepers” wet hem een fortuinrijk man te maken na het ontdekken van 10.000 flessen Chateau Lafite Rothschild in zijn lang verlaten huis. De waarde van de flessen wijn is geschat op 16 miljoen dollar.

De eigenaar van het vervallen huis heeft geen idee hoe de wijn daar terecht is gekomen, een geloofwaardig en mysterieus verhaal voor velen maar de politie denkt dat deze man niet zo eerlijk is als hij doet geloven. Dat het pand werd bewaakt door 5 agressieve honden maakt het verhaal van deze man ook een stuk minder geloofwaardig.

Er zijn elk jaar slechts 50.000 flessen van de echte Chateau Lafite Rothschild geïmporteerd in China. De politie denkt dat het gaat om een vervalsing en zijn nu opzoek naar de illegale werkplaats waar mogelijk de flessen wijn zijn geproduceerd.

Het is een opmerkelijk verhaal, normaalgespoken laat een mens toch geen 16 miljoen aan wijn liggen? Tuurlijk af en toe hoor je wel eens een verhaal over een waanzinnige vondst van whisky maar dan gaat het meestal om een kleine hoeveelheid welke gevonden zijn in een geheime ondergrondse kelder van een rijk en machtig persoon. 833 dozen met wijn zie je niet zo snel over het hoofd en berg je niet zomaar even op in de gangkast.

Mijn vraag is, wat gebeurt er met de wijn? Als het echt vals blijkt te zijn dan is waarschijnlijk de kwaliteit van de wijn behoorlijk hoog. Hopelijk kan de eigenaar de politie overtuigen om de labels te laten vernietigen en de wijn intact te houden. Dat zijn genoeg geplette druiven voor een levenlang heerlijk borrelen!

Om uw gebruikerservaring te verbeteren maakt onze website gebruik van cookies.