10 keuken tips en trucs die nog niemand je verteld heeft

Hier zijn 10 keuken trucs die nog niemand je verteld heeft en welke je leven gemakkelijker zullen maken. Hoe kan je de sla langer vers houden? Hoe weet je of een ei nog steeds vers is? Wat is de snelste manier om je wijn af te koelen? De antwoorden op deze en meer vragen vind je hier.

bron: dailypins

1. Rasp de koude boter

butter1

foto: onbekend

Als je zelf kruidenboter wilt maken, kan je in plaats van het te laten smelten de koude boter gewoon raspen. Zo smelt de boter sneller en je kan bovendien de boter en de specerijen gemakkelijker door elkaar mengen. Als je dit trucje wilt proberen dan moet je de boter snel raspen, voordat hij zacht wordt.

2. Ei versheid test

egg2

foto: onejive

Als je het niet zeker weet of de eieren die je thuis hebt nog steeds goed zijn, kan je het op deze manier testen. Je hebt één glas en wat koud water nodig. In de bovenstaande foto zie je hoe vers het ei is. Eierschalen zijn poreus zo kan de lucht langzaam in de loop van de tijd de eierschaal binnendringen. Als er meer lucht in zit dan wordt het ei ook lichter. Dit verklaart waarom het uiteindelijk in het glas zal gaan drijven.

3. Een slimme manier om pasta op te warmen

pasta

foto: twitter | OMGLifeHacks

Als je pasta in de magnetron wilt verwarmen, maak dan een klein kuiltje in het midden van je bord. Zo wordt de pasta gelijkmatiger verwarmd. Je hoeft het niet meer af en toe te roeren!

4. Bewaar ijs in een zak

ijs

foto: listotic

Een plastic diepvries zak houdt de koude lucht er uit. Zo kan je ijs niet keihard worden. Als je je lepels recht wilt houden en je van softijs houdt, dan is deze extra stap zeker de moeite waard! Probeer de lucht zo veel mogelijk uit de zak te krijgen voordat je het in de vriezer zet.

5. Zo glijdt je snijplank niet

snijplank

foto: melissasloveoffood

Scherpe messen en een glijdende snijplank zijn nooit een goede combinatie. Leg daarom een natte vaatdoek onder je snijplank. Zo blijft hij op zijn plaats liggen.

6. Bevries de overgebleven saus

saus

foto: foodnetwork

Bevries de overgebleven saus in een ijsblokjesvorm. Zo kan je het later weer opwarmen en de hoeveelheid gebruiken die je nodig hebt.

7. Een gemakkelijke manier om knoflook te pellen

knoflook1

foto: thepinjunkie

Breek, schud en scheid! Knoflook pellen is nog nooit zo makkelijk geweest! In een paar minuten is het hele teentje gepeld.

8. Houd de sla langer vers

sla

foto: lifehacker

De belangrijkste reden dat de sla zo snel bederft is het vocht. Het droge keukenpapier absorbeert het vocht uit de sla en zo kan je het langer vers houden. Het is ook belangrijk dat je de sla zo droog mogelijk maakt voordat je het in de koelkast zet.

9. Een gemakkelijke manier om kersen te ontpitten

kersen-ontpitten

foto: donteatthepaintings

Met behulp van een fles en een eetstokje kan je de kersen gemakkelijk ontpitten. Gebruik het eetstokje om de kersenpit er uit te steken. Alle pitten vallen in de fles dus het opruimen is ook gemakkelijk.

10. De beste manier om wijn af te koelen

wijn

foto: vanillaextract.me

Bevroren druiven zijn ook zeer geschikt om je wijn gekoeld te houden zonder dat hij te waterig wordt. Doe de volgende keer een paar bevroren druiven in je glas als je wijn niet koud genoeg is. Deze truc kan je zowel met witte, rode wijn of rosé gebruiken.